Δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης

Thomas EITZENBERGER
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  1. Launched September 2019

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενισχύσει τη δράση της για την αντιμετώπιση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το όριο υπερθέρμανσης του 1,5° C. Αυτό σημαίνει πιο φιλόδοξους στόχους για το κλίμα και μεγαλύτερη χρηματοδοτική στήριξη της δράσης για το κλίμα. Η ΕΕ πρέπει να προσαρμόσει τους στόχους της (εθνικά καθορισμένες συνεισφορές - NDC) δυνάμει της συμφωνίας του Παρισιού με σκοπό τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 80 % έως το 2030, ώστε να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2035, και να προσαρμόσει ανάλογα την ευρωπαϊκή νομοθεσία για το κλίμα. Πρέπει να εφαρμοστεί διασυνοριακή προσαρμογή του άνθρακα στην ΕΕ. Δεν θα πρέπει να υπογράφονται συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών με χώρες–εταίρους που δεν ακολουθούν διαδρομή συμβατή με τον στόχο του 1,5° C σύμφωνα με το εργαλείο παρακολούθησης Climate Action Tracker. Η ΕΕ πρέπει να δημιουργήσει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για όλα τα προγράμματα σπουδών των κρατών μελών.

Thank you for your support, Thomas EITZENBERGER