Acțiuni referitoare la urgența climatică

Thomas EITZENBERGER
Comisia Europeană
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched September 2019

Facem apel la Comisia Europeană, îndemnând-o să intensifice acțiunile referitoare la urgența climatică, în conformitate cu limita de încălzire de 1,5°. Aceasta înseamnă fixarea unor obiective climatice mai ambițioase și oferirea de sprijin financiar pentru acțiunile în domeniul climei. UE își adaptează obiectivele (contribuțiile stabilite la nivel național - CSN) în temeiul Acordului de la Paris, în vederea reducerii cu 80 % a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, pentru a atinge obiectivul de zero emisii nete până în 2035, și ajustează în consecință legislația europeană în domeniul climei. Se pune în aplicare, la nivelul UE, un mecanism de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon. Nu se semnează niciun tratat de liber schimb cu țările partenere care nu urmează o cale compatibilă cu obiectivul de 1,5°, în conformitate cu „Sistemul de urmărire a acțiunilor în domeniul climei”. UE elaborează materiale educaționale gratuite referitoare la efectele schimbărilor climatice pentru toate programele de învățământ din statele membre.

Thank you for your support, Thomas EITZENBERGER