Veiksmai dėl kritiškos klimato padėties

Thomas EITZENBERGER
Europos Komisija
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched September 2019

Raginame Europos Komisiją imtis daugiau veiksmų dėl kritiškos klimato padėties, kuriais būtų pasiekta, kad visuotinis atšilimas neviršytų 1,5 laipsnio Celsijaus. Tai reiškia, kad turi būti nustatyti didesnio užmojo klimato srities tikslai ir skiriama daugiau finansinės paramos klimato srities veiksmams. ES turi taip pakoreguoti pagal Paryžiaus susitarimą nustatytus įpareigojančius veiksmus (NDC), kad iki 2030 m. išmetamųjų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekis būtų sumažintas 80 proc., o iki 2035 m. ES poveikis klimatui būtų neutralizuotas; taip pat atitinkamai pritaikyti ES klimato srities teisės aktus. Turi būti įgyvendinta ES anglies dioksido kainų sureguliavimo pasienyje sistema. Su jokiomis valstybėmis, kurios pagal organizacijos „Climate Action Tracker“ duomenis nevykdo su 1,5 laipsniu Celsijaus suderinamos politikos, neturi būti pasirašomi laisvosios prekybos susitarimai. ES turi parengti nemokamą mokomąją medžiagą apie klimato kaitos poveikį, skirtą visų valstybių narių mokyklų programoms.

Thank you for your support, Thomas EITZENBERGER