Intézkedések az éghajlatváltozási vészhelyzet ellen

Thomas EITZENBERGER
Európai Bizottság
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched September 2019

Felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy erősítse meg az éghajlatváltozási vészhelyzet elleni intézkedéseket, szem előtt tartva az 1,5° C fokos felmelegedési határértéket. Ez azt jelenti, hogy ambiciózusabb éghajlat-politikai célokra és több pénzügyi támogatásra van szükség az éghajlat-politikai intézkedésekhez. Az EU-nak hozzá kell igazítania a Párizsi Megállapodás szerinti nemzetileg meghatározott hozzájárulásait az üvegházhatású gázok kibocsátásának 2030-ig 80%-kal történő csökkentése és 2035-ig a nulla nettó kibocsátás elérése érdekében, az európai éghajlatvédelmi jogszabályokat pedig ennek megfelelően ki kell igazítania. Meg kell valósítani a szén-dioxid-kibocsátás határokon történő kiigazításának uniós mechanizmusát. Nem szabad aláírni szabadkereskedelmi megállapodásokat az olyan partnerországokkal, amelyek az 1,5° C fokos felmelegedési határértékkel nem összeegyeztethető pályát követnek az éghajlat-politikai intézkedéseket nyomon követő elemzés (Climate Action Tracker) szerint. Az EU-nak az éghajlatváltozás hatásait bemutató, ingyenes oktatási anyagokat kell biztosítania az összes tagállam tanterveihez.

Thank you for your support, Thomas EITZENBERGER