Intézkedések az éghajlatváltozási vészhelyzet ellen

Petitioner
Európai Bizottság
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

This is an European Citizens' Initiative.

forwarding

Felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy erősítse meg az éghajlatváltozási vészhelyzet elleni intézkedéseket, szem előtt tartva az 1,5° C fokos felmelegedési határértéket. Ez azt jelenti, hogy ambiciózusabb éghajlat-politikai célokra és több pénzügyi támogatásra van szükség az éghajlat-politikai intézkedésekhez. Az EU-nak hozzá kell igazítania a Párizsi Megállapodás szerinti nemzetileg meghatározott hozzájárulásait az üvegházhatású gázok kibocsátásának 2030-ig 80%-kal történő csökkentése és 2035-ig a nulla nettó kibocsátás elérése érdekében, az európai éghajlatvédelmi jogszabályokat pedig ennek megfelelően ki kell igazítania. Meg kell valósítani a szén-dioxid-kibocsátás határokon történő kiigazításának uniós mechanizmusát. Nem szabad aláírni szabadkereskedelmi megállapodásokat az olyan partnerországokkal, amelyek az 1,5° C fokos felmelegedési határértékkel nem összeegyeztethető pályát követnek az éghajlat-politikai intézkedéseket nyomon követő elemzés (Climate Action Tracker) szerint. Az EU-nak az éghajlatváltozás hatásait bemutató, ingyenes oktatási anyagokat kell biztosítania az összes tagállam tanterveihez.

Link to the petition

Image with QR code