Opatření řešící klimatickou krizi

Thomas EITZENBERGER
Evropská komise
  1. Launched September 2019

Vyzýváme Evropskou komisi, aby posílila opatření řešící klimatickou krizi, jejichž pomocí bude dodržen limit růstu teploty na úrovni 1,5°. To znamená ambicióznější cíle v oblasti klimatu a finanční podporu opatření v této oblasti. EU přizpůsobí své cíle (vnitrostátně stanovené příspěvky) podle Pařížské dohody tak, aby se emise skleníkových plynů snížily do roku 2030 o 80 % a aby bylo do roku 2035 dosaženo nulové bilance těchto emisí, a aby odpovídajícím způsobem upravila evropské právní předpisy v oblasti klimatu. V EU se zavede pohraniční mechanismus kompenzačních opatření v souvislosti s uhlíkem. Nesmí být podepsána žádná smlouva o volném obchodu s partnerskými zeměmi, které se nebudou řídit opatřeními směřujícími k dodržení limitu 1,5° podle monitoru pro opatření v oblasti klimatu (Climate Action Tracker). EU vytvoří bezplatné vzdělávací materiály o dopadech změny klimatu pro učební osnovy všech členských států.

Thank you for your support, Thomas EITZENBERGER