Rechtstaatlichkeit

Környezet elleni bűncselekmények emberiesség elleni bűncselekményként való felvételéről a Nemzetközi Büntetőbíróság Római Statútumába 

Timothy Ellis
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
7 Supporters 7 in Europäische Union
1% from 500 for quorum
  1. Launched 31/01/2020
  2. Collection yet 9 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

A petíció benyújtója arra kéri az EU-t, hogy a lehető leghamarabb indítsa el annak a folyamatát, hogy a Római Statútum „emberiesség elleni bűncselekményekről” szóló 7. cikkébe vegyék fel a bolygót károsító, szándékos környezeti pusztítással járó súlyos cselekményeket és hanyagságot. A petíció benyújtója úgy véli, hogy a hatalmi vagy befolyási helyzetben lévő személyeket felelősségre kell vonni a tudomány, a kutatás vagy az ipari hatás csökkentését célzó tevékenységek aláásásáért. Ezenkívül kéri a Római Statútum kiegészítését annak érdekében, hogy a személyeket felelősségre lehessen vonni az ilyen típusú bűncselekményekért – mivel ezek globális természetűek –, még akkor is, ha országuk nem aláíró állam.

Thank you for your support, Timothy Ellis

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now