Rechtstaatlichkeit

Környezet elleni bűncselekmények emberiesség elleni bűncselekményként való felvételéről a Nemzetközi Büntetőbíróság Római Statútumába

Timothy Ellis
  1. Launched 31/01/2020

A petíció benyújtója arra kéri az EU-t, hogy a lehető leghamarabb indítsa el annak a folyamatát, hogy a Római Statútum „emberiesség elleni bűncselekményekről” szóló 7. cikkébe vegyék fel a bolygót károsító, szándékos környezeti pusztítással járó súlyos cselekményeket és hanyagságot. A petíció benyújtója úgy véli, hogy a hatalmi vagy befolyási helyzetben lévő személyeket felelősségre kell vonni a tudomány, a kutatás vagy az ipari hatás csökkentését célzó tevékenységek aláásásáért. Ezenkívül kéri a Római Statútum kiegészítését annak érdekében, hogy a személyeket felelősségre lehessen vonni az ilyen típusú bűncselekményekért – mivel ezek globális természetűek –, még akkor is, ha országuk nem aláíró állam.

Thank you for your support, Timothy Ellis