Rechtstaatlichkeit

Ki jo vlaga Timothy Ellis, državljan Združenega kraljestva

Timothy Ellis
  1. Launched 31/01/2020

Vlagatelj peticije poziva EU, naj čim prej začne postopek, da se dejanja uničevanja okolja, namernega ali iz malomarnosti, ki škodijo planetu, vključijo v člen 7 Rimskega statuta Mednarodnega kazenskega sodišča kot kazniva dejanja zoper človečnost. Vlagatelj peticije meni, da bi morale biti osebe, ki so na položaju moči ali vpliva, odgovorne za svoja dejanja, ki spodkopavajo znanost, raziskave ali dejavnosti, katerih namen je zmanjšati vpliv industrije. Poleg tega poziva k dodatku k rimskemu statutu, da bi zagotovili, da bodo osebe odgovarjale za tovrstna kazniva dejanja, saj imajo ta globalen vpliv, tudi če njihova država ni podpisnica.

Thank you for your support, Timothy Ellis