Rechtstaatlichkeit

O zaradení trestných činov proti životnému prostrediu ako zločinov proti ľudskosti do Rímskeho štatútu Medzinárodného trestného súdu

Timothy Ellis
  1. Launched 31/01/2020

Predkladateľ petície žiada EÚ, aby pri najbližšej možnej príležitosti iniciovala postup doplnenia hrubého a úmyselného ničenia životného prostredia alebo nedbanlivosti, v dôsledku ktorých dochádza k poškodzovaniu planéty, do Rímskeho štatútu v rámci článku 7 „Zločiny proti ľudskosti“. Zastáva názor, že osoby, ktoré majú moc alebo vplyv, by sa mali brať na zodpovednosť, ak konajú v rozpore s vedou, výskumom alebo činnosťami zameranými na zníženie vplyvu priemyslu. Okrem toho žiada o dodatok k Rímskemu štatútu s cieľom dosiahnuť, aby za tento druh trestnej činnosti – vzhľadom na jej globálny charakter – mohli byť brané na zodpovednosť aj osoby, ktorých krajina nie je signatárskym štátom.

Thank you for your support, Timothy Ellis