Rechtstaatlichkeit

O zaradení trestných činov proti životnému prostrediu ako zločinov proti ľudskosti do Rímskeho štatútu Medzinárodného trestného súdu

Timothy Ellis
Collection finished
  1. Launched January 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľ petície žiada EÚ, aby pri najbližšej možnej príležitosti iniciovala postup doplnenia hrubého a úmyselného ničenia životného prostredia alebo nedbanlivosti, v dôsledku ktorých dochádza k poškodzovaniu planéty, do Rímskeho štatútu v rámci článku 7 „Zločiny proti ľudskosti“. Zastáva názor, že osoby, ktoré majú moc alebo vplyv, by sa mali brať na zodpovednosť, ak konajú v rozpore s vedou, výskumom alebo činnosťami zameranými na zníženie vplyvu priemyslu. Okrem toho žiada o dodatok k Rímskemu štatútu s cieľom dosiahnuť, aby za tento druh trestnej činnosti – vzhľadom na jej globálny charakter – mohli byť brané na zodpovednosť aj osoby, ktorých krajina nie je signatárskym štátom.

Thank you for your support, Timothy Ellis

openPetition international