Rechtstaatlichkeit

Par noziegumu pret vidi iekļaušanu noziegumos pret cilvēci Starptautiskās Krimināltiesas Romas statūtos

Timothy Ellis
  1. Launched 31/01/2020

Lūgumraksta iesniedzējs lūdz ES iespējami drīz sākt procesu, lai Romas statūtu 7. pantā „Noziegumi pret cilvēci” pievienotu smagus pārkāpumus, kas saistīti ar tīšu vides izpostīšanu vai nolaidību, kura kaitē planētai. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka varas vai ietekmes pozīcijā esošām personām jābūt atbildīgām par savu rīcību, kas grauj zinātni, pētniecību vai darbības, kuru mērķis ir samazināt rūpniecisko ietekmi. Turklāt viņš lūdz papildināt Romas statūtus, lai panāktu, ka personas var saukt pie atbildības par šāda veida noziegumiem, jo tie ir globāla rakstura, pat ja viņu valsts nav parakstītājvalsts.

Thank you for your support, Timothy Ellis