Rechtstaatlichkeit

Privind includerea infracțiunilor împotriva mediului în categoria crimelor împotriva umanității în Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale

Timothy Ellis
  1. Launched 31/01/2020

Petiționarul solicită UE să inițieze, cât mai curând posibil, procesul de adăugare a actelor grave de distrugere intenționată a mediului sau a actelor de neglijență care afectează planeta la articolul 7 al Statutului de la Roma, „crime împotriva umanității”. Petiționarul este de părere că persoanele care sunt în poziții de putere sau care au influență ar trebui să fie trase la răspundere dacă întreprind acțiuni care subminează știința, cercetarea sau activitățile care au scopul de a reduce impactul industrial. În plus, acesta solicită un addendum la Statutul de la Roma, pentru ca persoanele să poată fi trase la răspundere pentru acest tip de crimă – din moment ce este de natură globală -, chiar dacă țara lor de origine nu este stat semnatar.

Thank you for your support, Timothy Ellis