Rechtstaatlichkeit

Dėl to, kad nusikaltimai aplinkai į Tarptautinio baudžiamojo teismo Romos statutą būtų įtraukti kaip nusikaltimai žmogiškumui

Timothy Ellis
  1. Launched 31/01/2020

Peticijos pateikėjas ragina ES kuo anksčiau inicijuoti procesą, kad sunkūs pažeidimai, susiję su planuotu aplinkos niokojimu arba aplaidumu, kuriais daroma žala planetai, būtų įtraukti į Romos statuto 7 straipsnį „Nusikaltimai žmogiškumui“. Peticijos pateikėjas laikosi nuomonės, kad asmenys, turintys valdžią, arba įtakingi asmenys turėtų atsakyti už savo veiksmus, trukdančius mokslui, moksliniams tyrimams ar veiklai, kuriais siekiama sumažinti pramonės poveikį. Be to, jis prašo pridėti Romos statuto priedą, siekiant, kad asmenys atsakytų už tokius nusikaltimus, nes jie yra visuotiniai, nepaisant to, kad jų šalis nėra valstybė signatarė.

Thank you for your support, Timothy Ellis