Rechtstaatlichkeit

Ve věci zařazení zločinů proti životnímu prostředí mezi zločiny proti lidskosti uvedenými v Římském statutu Mezinárodního trestního soudu

Timothy Ellis
  1. Launched 31/01/2020

Předkladatel petice žádá EU, aby při nejbližší možné příležitosti dala podnět k zahájení postupu s cílem doplnit hrubé a záměrné ničení životní prostředí nebo jeho hrubé zanedbávání, které poškozuje planetu, do článku 7 „Zločiny proti lidskosti“ Římského statutu. Předkladatel má za to, že osoby v mocném či vlivném postavení by měly nést odpovědnost za svoje kroky, jimiž ohrožují vědecké bádání, výzkum nebo činnosti za účelem snížení dopadu průmyslu. Kromě toho požaduje dodatek k Římskému statutu, aby mohli být pachatelé vedeni k odpovědnosti za tento druh trestné činnosti, jelikož je globální povahy, i když jejich země není signatářským státem.

Thank you for your support, Timothy Ellis