Verwaltung

însoțită de trei semnături, privind presupusa lipsă de independență a Parchetului din Polonia

Petitioner
217 Supporters 217 in European Union
Collection finished
  1. Launched April 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționara afirmă că din 2016 există legături între două autorități poloneze, ca urmare a reformelor întreprinse de facțiunile politice aflate la putere. Autoritățile în cauză sunt Parchetul General și Ministerul Justiției. Petiționara consideră că noua lege privind Parchetul le permite politicienilor să influențeze activitățile procurorilor și să exercite control politic (ea susține că parchetele aplică criterii mai dure celor care critică partidul de guvernământ decât simpatizanților acestuia sau persoanelor care au conexiuni politice cu acest partid și că se inițiază sau se suspendă proceduri de urmărire penală din motive politice, și nu din motive juridice). În opinia petiționarei, această situație contravine drepturilor care decurg din Carta drepturilor fundamentale a UE, din Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și din TFUE.

openPetition international