Verwaltung

Małgorzata Rosłońska koos kolme allkirjaga Poola prokuratuuri väidetava sõltumatuse puudumise kohta

Małgorzata Rosłońska
  1. Launched 29/04/2020

Petitsiooni esitaja väidab, et valitsevate poliitiliste jõudude elluviidud reformide tulemusel on alates 2016. aastast omavahel seotud kaks Poola ametiasutust. Need asutused on peaprokuratuur ja justiitsminister. Petitsiooni esitaja on veendunud, et uus prokuratuuriseadus võimaldab poliitikutel mõjutada prokuröride tegevust ja teostada poliitilist kontrolli (ta väidab, et prokuratuur kohaldab rangemaid kriteeriume nende suhtes, kes kritiseerivad valitsevat erakonda, kui nende suhtes, kes seda toetavad või on sellega poliitiliselt seotud; juurdlustoiminguid alustatakse või need lõpetatakse poliitilistel, mitte õiguslikel kaalutlustel). Petitsiooni esitaja arvates on see olukord vastuolus põhiõiguste hartast, Euroopa inimõiguste kaitse konventsioonist ja Euroopa Liidu toimimise lepingust tulenevate õigustega.

Thank you for your support, Małgorzata Rosłońska