Verwaltung

Dėl tariamos Lenkijos prokuratūros nepriklausomumo stokos

Małgorzata Rosłońska
  1. Launched 29/04/2020

Peticijos pateikėja teigia, kad po to, kai 2016 m. valdančiosios politinės frakcijos įgyvendino reformas, buvo užmegztas ryšis tarp dviejų Lenkijos valdžios institucijų. Šios institucijos yra generalinė prokuratūra ir teisingumo ministras. Peticijos pateikėja mano, kad naujuoju įstatymu dėl prokuratūros sudaromos sąlygos politikams daryti įtaką prokurorų veiklai ir vykdyti politinę kontrolę (ji teigia, kad prokuratūros taiko griežtesnius kriterijus tiems, kurie kritikuoja valdančiąją partiją, nei tiems, kurie jai pritaria arba su partija palaiko politinius ryšius, ir kad baudžiamasis persekiojimas pradedamas arba nutraukiamas dėl politinių, o ne teisinių priežasčių). Peticijos pateikėjos nuomone, tokia padėtis prieštarauja Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartijoje, Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijoje ir SESV įtvirtintoms teisėms.

Thank you for your support, Małgorzata Rosłońska