Verwaltung

Ki jo skupaj s tremi podpisi vlaga Małgorzata Rosłońska, državljanka Poljske

Małgorzata Rosłońska
  1. Launched 29/04/2020

Vlagateljica peticije navaja, da od leta 2016 zaradi reform, ki so jih izvedle vladajoče politične skupine, obstajajo povezave med dvema poljskima javnima organoma, in sicer med javnim tožilstvom in ministrom za pravosodje. Meni, da novi akt o javnem tožilstvu politikom omogoča, da vplivajo na dejavnosti državnih tožilcev in izvajajo politični nadzor (trdi, da uradi javnega tožilstva uporabljajo strožja merila za tiste, ki so do vladajoče stranke kritični, kot za tiste, ki so ji naklonjeni ali so z njo politično povezani; prav tako se postopki pregona sprožajo ali prekinjajo iz političnih, ne pa iz pravnih razlogov). Vlagateljica peticije meni, da je to v nasprotju s pravicami, ki izhajajo iz Listine o temeljnih pravicah, Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic in PDEU.

Thank you for your support, Małgorzata Rosłońska