Verwaltung

Par iespējamu prokuratūras neatkarības trūkumu Polijā

Małgorzata Rosłońska
  1. Launched 29/04/2020

Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo, ka valdošo politisko frakciju veikto reformu rezultātā kopš 2016. gada pastāv saikne starp divām Polijas iestādēm. Attiecīgās iestādes ir Ģenerālprokuratūra un Tieslietu ministrija. Lūgumraksta iesniedzēja uzskata, ka jaunais likums par prokuratūru ļauj politiķiem ietekmēt prokuroru darbību un īstenot politisku kontroli (viņa apgalvo, ka prokuratūras piemēro stingrākus kritērijus tiem, kas kritizē valdošo partiju, salīdzinājumā ar tiem, kas to atbalsta vai kam ar to ir politiska saikne; kriminālvajāšana tiek uzsākta vai pārtraukta drīzāk politisku, nevis juridisku iemeslu dēļ). Lūgumraksta iesniedzēja uzskata, ka šī situācija ir pretrunā tiesībām, kas izriet no Pamattiesību hartas, Eiropas Cilvēktiesību konvencijas un LESD.

Thank you for your support, Małgorzata Rosłońska