Arbeit

Hollandiai munkaerő-kölcsönző ügynökségek által foglalkoztatott, Unión belüli migráns munkavállalók helyzetéről

IU Exterior
  1. Launched 16/10/2019
  5. decision

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a dél-hollandiai munkaerő-kölcsönző ügynökségek által felvett, Unión belüli migráns munkavállalók túlnyomó többségének megkülönböztetéssel, munkaerő-kizsákmányolással és a munkahelyek bizonytalanságával kell szembenéznie. Arra kéri az Európai Parlamentet és a Bizottságot, hogy lépjen fel e helyzet felszámolása érdekében, valamint az uniós jog vagy az Alapjogi Chartában rögzített jogok ezzel kapcsolatos bármilyen megsértése ellen. A petíció benyújtója azt állítja, hogy az említett munkavállalók többségét konkrét honlapokon, közösségi oldalakon vagy az EURES-portálon keresztül vették fel. Nagyon gyakran előfordul, hogy az ügynökségek hamis ígéreteket tesznek, és nem adnak teljes képet a munkakörülményekről, ami ahhoz vezet, hogy a munkavállalók Spanyolországban olyan előszerződést kötnek, amely teljesen eltér attól a végleges szerződéstől, amelyet Hollandiába költözésük után írnak alá. A spanyol munkaügyi minisztérium hágai szociális biztonsági hivatalához csak az elmúlt év során mintegy 500 olyan panasz érkezett be Unión belüli migráns munkavállalók részéről, melyben rossz munkakörülményeiket kifogásolják.

Thank you for your support, IU Exterior