Arbeit

IU Exterior
  1. Launched 16/10/2019
  5. decision

Vlagatelj peticije se pritožuje zaradi diskriminacije, izkoriščanja in negotove zaposlitve, s katerimi se že nekaj časa sooča velika večina delavcev migrantov znotraj EU, ki jih najamejo agencije za začasno zaposlitev na jugu Nizozemske. Evropski parlament in Komisijo poziva, naj ukrepata proti tej praksi in morebitnim kršitvam prava EU ali pravic iz Listine o temeljnih pravicah. Trdi, da so večini teh delavec zaposlitev ponudili prek posebnih spletnih mest, obvestil v družbenih omrežjih ali portala EURES. Agencije zelo pogosto dajejo lažne obljube in ne pojasnijo vsega v zvezi z delovnimi pogoji, zaradi česar delavci v Španiji podpišejo predpogodbe, ki so popolnoma drugačne o končne pogodbe, ki jo podpišejo, ko so enkrat na Nizozemskem. Tako je urad za zaposlovanje in socialno varnost španskega ministrstva za delo v Haagu zaradi slabih delovnih pogojev prejel približno 500 pritožb delavcev migrantov znotraj EU.

Thank you for your support, IU Exterior