Arbeit

în numele IU Exterior, privind situația lucrătorilor migranți din interiorul UE angajați de agenții de muncă temporară în Țările de Jos

IU Exterior
  1. Launched 16/10/2019
  5. decision

Petiționarul se plânge de discriminarea, exploatarea prin muncă și nesiguranța locului de muncă de care au suferit în trecut, și suferă în prezent marea majoritate a lucrătorilor migranți din interiorul UE angajați de agenții de muncă temporară în sudul Țărilor de Jos; El invită Parlamentul European și Comisia să ia măsuri care să pună capăt acestei încălcări și oricărei încălcări conexe a dreptului UE sau a drepturilor consacrate în Carta drepturilor fundamentale. Petiționarul afirmă că majoritatea acestor lucrători au fost recrutați prin intermediul unor site-uri internet specifice, al unor anunțuri postate pe rețelele de socializare sau al portalului EURES. Foarte adesea, agențiile fac promisiuni false și nu reușesc să ofere o imagine completă a condițiilor de lucru, ceea ce îi determină pe lucrători să semneze pre-contracte în Spania care sunt complet diferite de contractele finale pe care le semnează odată ce s-au mutat în Țările de Jos. Ca urmare a condițiilor lor precare de muncă, numai în ultimul an, Biroul pentru ocuparea forței de muncă și securitate socială din cadrul Ministerului Muncii din Spania din Haga a primit aproximativ 500 de plângeri de la lucrătorii migranți din interiorul UE.

Thank you for your support, IU Exterior