Arbeit

Dėl Nyderlandų laikinojo įdarbinimo agentūrų Europos Sąjungoje įdarbintų darbuotojų migrantų padėties

IU Exterior
  1. Launched 16/10/2019
  5. decision

Peticijos pateikėjas skundžiasi dėl diskriminacijos, išnaudojimo darbe ir nesaugumo darbo rinkoje, kurį Europos Sąjungoje patyrė didžioji dauguma darbuotojų migrantų, kuriuos Nyderlandų pietuose įdarbino laikinosios įdarbinimo agentūros. Jis ragina Europos Parlamentą ir Komisiją imtis veiksmų, kuriais būtų panaikintas šis ir bet koks su ES teise ar Pagrindinių teisių chartijoje įtvirtintomis pagrindinėmis teisėmis susijęs pažeidimas. Peticijos pateikėjas teigia, kad dauguma šių darbuotojų buvo įdarbinti per specialias interneto svetaines, socialinių tinklų skelbimus ar EURES portalą. Labai dažnai agentūros dalina tuščius pažadus ir neatskleidžia tikrų darbo sąlygų, todėl darbuotojai pasirašo išankstines sutartis Ispanijoje, kurios visiškai skiriasi nuo pagrindinių sutarčių, kurias jie pasirašo atvykę Nyderlandus. Dėl prastų darbo sąlygų vien praėjusiais metais Užimtumo ir socialinės apsaugos biuras prie Ispanijos darbo ministerijos Hagoje gavo apie 500 skundų iš ES vidaus darbuotojų migrantų.

Thank you for your support, IU Exterior