Arbeit

Par situāciju, kādā atrodas Eiropas Savienībā iekšēji migrējošie darba ņēmēji, kurus nolīgušas pagaidu nodarbinātības aģentūras Nīderlandē

IU Exterior
  1. Launched 16/10/2019
  5. decision

Lūgumraksta iesniedzējs sūdzas par diskrimināciju, ekspluatāciju un nodarbinātības nestabilitāti, no kuras ir cietuši un cieš lielākā daļa ES iekšēji migrējošo darba ņēmēju, kurus nolīgst pagaidu nodarbinātības aģentūras Nīderlandes dienvidos; viņš aicina Eiropas Parlamentu un Komisiju rīkoties, lai tiktu izbeigti šie pārkāpumi un jebkādi ar to saistīti ES tiesību aktu vai Pamattiesību hartā paredzēto tiesību pārkāpumi. Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka lielākā daļa šo darbinieku tika pieņemti darbā ar konkrētu tīmekļa vietņu starpniecību, paziņojumiem sociālajos plašsaziņas līdzekļos vai EURES portālā. Ļoti bieži aģentūras sniedz nepatiesus solījumus un nesniedz pilnīgu priekšstatu par darba apstākļiem, kā rezultātā var būt tā, ka darba ņēmēji Spānijā paraksta pirmslīgumus, kas pilnībā atšķiras no galīgajiem līgumiem, kurus viņi paraksta pēc tam, kad ir pārcēlušies uz Nīderlandi. Slikto darba apstākļu dēļ tikai pagājušajā gadā vien Spānijas Darba ministrijas Nodarbinātības un sociālās drošības birojs Hāgā ir saņēmis aptuveni 500 sūdzības no ES iekšēji migrējošajiem darba ņēmējiem.

Thank you for your support, IU Exterior