Dėl Prancūzijos valdžios institucijų atliktų poilsio nuostatų patikrinimų Bulgarijos vežėjams

E. P.
  1. Launched 25/02/2020

Peticijos pateikėjas, atstovaujantis Bulgarijos transporto įmonei, skundžiasi, kad kai kurios nacionalinės (šiuo atveju – prancūzų) valdžios institucijos tikrina skaitmeninius sunkvežimių tachografus ir sunkvežimių vairuotojų viešbučių sąskaitų apmokėjimą, ir kad skiriamos didelės finansinės baudos už sąskaitų nepateikimą. Peticijos pateikėjas primena, kad 2006 m. kovo 15 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (EB) Nr.  561/2006 dėl tam tikrų su kelių transportu susijusių socialinių teisės aktų suderinimo šiuo metu yra peržiūrimas svarstant Pirmojo mobilumo paketo teisės aktus ir vyksta derybos dėl tam tikrų nukrypti leidžiančių nuostatų, todėl tokia kontrolė yra netinkama ir nesąžininga. Peticijos pateikėjo nuomone, šiuos veiksmus reikia laikyti diskriminacija pagal ES chartijos 21 straipsnį, jie pažeidžia piliečių laisvę dirbti ir teikti paslaugas valstybėse narėse.

Thank you for your support, E. P.