Handelspolitik

S 13 podpisy, ve věci kontrol odpočinku bulharských dopravců prováděných francouzskými orgány

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Předkladatel zastupující bulharskou dopravní společnost si stěžuje na kontroly prováděné některými vnitrostátními orgány (v tomto případě francouzskými), při nichž se kontrolují tachografy kamionů a hotelové účty řidičů těchto kamionů, a na vysoké pokuty, které jsou ukládány při neposkytnutí těchto účtů. Připomíná, že směrnice Evropského parlamentu a Rady 561/2006 ze dne 15. března 2006 o harmonizaci některých předpisů v sociální oblasti týkajících se silniční dopravy se momentálně reviduje v rámci balíčku opatření v oblasti mobility I a probíhají jednání, aby bylo dosaženo některých výjimek. Z toho důvodu považuje tyto kontroly za nevhodné a nesprávné. Dle předkladatelova názoru je toto jednání porušením článku 21 Listiny základních práv Evropské unie a narušuje svobodu práce a volného pohybu služeb v rámci členských států.

Thank you for your support, E. P.