în numele ST-ST-trans, însoțită de 13 semnături, privind controalele efectuate de autoritățile franceze asupra transportatorului bulgar

E. P.
  1. Launched 25/02/2020

Petiționarul, care reprezintă o companie de transport din Bulgaria, reclamă verificarea de către unele autorități naționale (franceze în cazul de față) a tahografelor și a facturilor hoteliere ale șoferilor care conduc camioanele, precum și emiterea de amenzi financiare ridicate pentru neprezentarea facturilor. Petiționarul reamintește că Regulamentul (CE) nr. 561/2006 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 martie 2006 privind armonizarea anumitor dispoziții ale legislației sociale în domeniul transporturilor rutiere este în curs de revizuire în cadrul pachetului legislativ privind mobilitatea I și se află în curs de desfășurare negocieri în vederea obținerii unor derogări, prin urmare, aceste controale sunt inadecvate și injuste. În opinia petiționarului, aceste practici constituie o discriminare la articolul 21 din Carta UE și încalcă libertatea de muncă a cetățenilor și de a oferi servicii în toate statele membre.

Thank you for your support, E. P.