U ime Stefi-Trans,s 13 priloženih potpisa, o provjerama razdoblja odmora kojima su francuske vlasti podvrgnule bugarskog prijevoznika

E. P.
  1. Launched 25/02/2020

Podnositelj predstavke, koji zastupa bugarsko prijevozno poduzeće, žali se na provjere tahografa i hotelskih računa vozača tih kamiona koje su izvršila neka nacionalna tijela (u ovom slučaju francuska) te na određivanje visokih novčanih kazni zbog nedostavljanja računa. Podnositelj predstavke podsjeća da je Uredba (EZ) br. 561/2006 Europskog parlamenta i Vijeća od 15. ožujka 2006. o usklađivanju određenog socijalnog zakonodavstva koje se odnosi na cestovni promet trenutačno u postupku revizije u okviru zakonodavstva prvog paketa za mobilnost te da su u tijeku pregovori kako bi se odobrila neka odstupanja, što znači da su takve kontrole neprimjerene i nepravedne. Podnositelj predstavke smatra da takve prakse sukladno članku 21. Povelje EU-a predstavljaju diskriminaciju te krše slobodu rada građana i slobodu pružanja usluga u svim državama članicama.

Thank you for your support, E. P.