Pihenőidő francia hatóságok általi ellenőrzéséről egy bolgár közúti fuvarozó tekintetében

E. P.
  1. Launched 25/02/2020

A petíció – egy bolgár közlekedési társaság képviseletében eljáró – benyújtója panaszt tesz amiatt, hogy egyes nemzeti hatóságok (ebben az esetben a francia hatóságok) ellenőrzik a tehergépjárművek tachográfjait és a járművek vezetőinek szállodai számláit, valamint amiatt, hogy magas pénzügyi bírságokat szabnak ki a számlák bemutatásának elmaradása esetén. A petíció benyújtója emlékeztet arra, hogy az Európai Parlament és a Tanács 2006. március 15-i, a közúti szállításra vonatkozó egyes szociális jogszabályok összehangolásáról szóló 561/2006/EK rendelete jelenleg felülvizsgálat alatt áll az I. mobilitási csomag keretében, és tárgyalások folynak bizonyos eltérések engedélyezéséről, ezért ezek az ellenőrzések nem megfelelőek és tisztességtelenek. A petíció benyújtójának véleménye szerint ezek a gyakorlatok az Európai Unió Alapjogi Chartájának 21. cikke szerinti megkülönböztetésnek minősülnek, és sértik a polgárok munkával és szolgáltatásnyújtással összefüggő szabadságát.

Thank you for your support, E. P.