Umwelt

Za výbor „Piazza Poggibonsi“ s 1200 podpisy, ve věci nesouhlasu se záměrem orgánů samosprávy zničit zelenou plochu ve městě

comitato di Piazza Mazzini Poggibonsi (SI)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Předkladatelka oponuje plánům orgánů samosprávy zničit zelenou plochu pokácením 35 plně vzrostlých stromů na náměstí, k čemuž by došlo v rámci „projektu přeměny“ prováděného Evropským strukturálním fondem, který byl schválen bez předchozí veřejné konzultace. Zničení zelené plochy umístěné v centru města je v rozporu s přizpůsobením se změně klimatu, s ochranou životního prostředí a s cíli účinného využívání zdrojů uvedenými ve článku 9 odst. 5 a 6 nařízení (EU) č. 1303/2013 o společných ustanoveních týkajících se evropských strukturálních fondů a pravidel zajišťujících jejich účinné využití. Signatáři petice však vyzývají, aby prostředky EU byly využity k zachování a ochraně náměstí a na obnovu zelené plochy opětovnou výsadbou stromů, čímž by dotčené prostředky došly odpovídajícího využití.

Thank you for your support, comitato di Piazza Mazzini Poggibonsi (SI)
pro

contra