Umwelt

U ime odbora Piazza Poggibonsi, s 1 200 priloženih potpisa, o suprotstavljanju planu općinskih vlasti da se uništi jedno zeleno gradsko područje

Petitioner
32 Supporters 32 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositeljica predstavke protivi se planovima općinskih vlasti da unište zeleno područje sječom 35 potpuno odraslih stabala na gradskom trgu u okviru projekta „sanacija” europskog strukturnog fonda (ESF), koji je odobren bez prethodnog javnog savjetovanja. Uništenje zelenog područja smještenog u centru grada protivi se prilagodbi na klimatske promjene, zaštiti okoliša i ciljevima učinkovitosti resursa postavljenim u članku 9. stavcima 5. i 6. Uredbe (EU) br. 1303/2013 o utvrđivanju zajedničkih odredbi o europskim strukturnim fondovima i pravilima kojima se jamči njihovo učinkovito korištenje. Potpisnici predstavke pozivaju da se sredstva EU-a iskoriste za očuvanje i zaštitu trga te za obnovu zelenog područja ponovnom sadnjom stabala, čime bi se ispravno upotrijebila dotična sredstva.

openPetition international