Umwelt

U ime odbora Piazza Poggibonsi, s 1 200 priloženih potpisa, o suprotstavljanju planu općinskih vlasti da se uništi jedno zeleno gradsko područje

comitato di Piazza Mazzini Poggibonsi (SI)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Podnositeljica predstavke protivi se planovima općinskih vlasti da unište zeleno područje sječom 35 potpuno odraslih stabala na gradskom trgu u okviru projekta „sanacija” europskog strukturnog fonda (ESF), koji je odobren bez prethodnog javnog savjetovanja. Uništenje zelenog područja smještenog u centru grada protivi se prilagodbi na klimatske promjene, zaštiti okoliša i ciljevima učinkovitosti resursa postavljenim u članku 9. stavcima 5. i 6. Uredbe (EU) br. 1303/2013 o utvrđivanju zajedničkih odredbi o europskim strukturnim fondovima i pravilima kojima se jamči njihovo učinkovito korištenje. Potpisnici predstavke pozivaju da se sredstva EU-a iskoriste za očuvanje i zaštitu trga te za obnovu zelenog područja ponovnom sadnjom stabala, čime bi se ispravno upotrijebila dotična sredstva.

Thank you for your support, comitato di Piazza Mazzini Poggibonsi (SI)
pro

contra