Umwelt

önkormányzati hatóságok városi zöldterület felszámolására irányuló tervének ellenzéséről

Petitioner
32 Supporters 32 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója ellenzi az önkormányzati hatóságok arra irányuló terveit, hogy az európai strukturális alapból támogatott, nyilvános konzultáció lefolytatása nélkül jóváhagyott „átalakítási” projekt részeként a város egyik terén lévő zöldterületet 35, teljesen kifejlett fa kivágásával elpusztítsák. A városközpontban található zöldterület elpusztítása ellentétes az európai strukturális alapokra vonatkozó közös rendelkezések megállapításáról, valamint az alapok hatékony felhasználását biztosító szabályokról szóló 1303/2013/EU rendelet 9. cikkének (5) és (6) bekezdésében az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a környezetvédelem és az energiahatékonyság kapcsán meghatározott célkitűzésekkel. A petíció aláírói mindamellett azt szorgalmazzák, hogy a szóban forgó források megfelelő felhasználásával a tér karbantartására és állapotának megóvására, valamint a zöldterület helyreállítását szolgáló faültetésekre fordítsák az uniós forrásokat.

openPetition international