Umwelt

önkormányzati hatóságok városi zöldterület felszámolására irányuló tervének ellenzéséről

comitato di Piazza Mazzini Poggibonsi (SI)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója ellenzi az önkormányzati hatóságok arra irányuló terveit, hogy az európai strukturális alapból támogatott, nyilvános konzultáció lefolytatása nélkül jóváhagyott „átalakítási” projekt részeként a város egyik terén lévő zöldterületet 35, teljesen kifejlett fa kivágásával elpusztítsák. A városközpontban található zöldterület elpusztítása ellentétes az európai strukturális alapokra vonatkozó közös rendelkezések megállapításáról, valamint az alapok hatékony felhasználását biztosító szabályokról szóló 1303/2013/EU rendelet 9. cikkének (5) és (6) bekezdésében az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a környezetvédelem és az energiahatékonyság kapcsán meghatározott célkitűzésekkel. A petíció aláírói mindamellett azt szorgalmazzák, hogy a szóban forgó források megfelelő felhasználásával a tér karbantartására és állapotának megóvására, valamint a zöldterület helyreállítását szolgáló faültetésekre fordítsák az uniós forrásokat.

Thank you for your support, comitato di Piazza Mazzini Poggibonsi (SI)
pro

contra