Umwelt

V mene výboru Piazza Poggibonsi, s 1200 podpismi, proti plánu miestnych orgánov zničiť mestskú zelenú plochu

comitato di Piazza Mazzini Poggibonsi (SI)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predkladateľka petície namieta proti plánom miestnych orgánov zničiť zelenú plochu vyrúbaním 35 dospelých stromov na námestí mesta ako súčasť asanačného projektu financovaného z prostriedkov európskeho štrukturálneho fondu, ktorý bol schválený bez predchádzajúcich verejných konzultácií. Zničenie zelenej plochy nachádzajúcej sa v centre mesta je v rozpore s cieľmi v oblasti prispôsobenia sa zmene klímy, ochrany životného prostredia a efektívneho využívania zdrojov, ktoré sú stanovené v článku 9 ods. 5 a 6 nariadenia (EÚ) č. 1303/2013, ktorým sa stanovujú spoločné ustanovenia týkajúce sa európskych štrukturálnych fondov a pravidlá na zabezpečenie ich účinného využívania. Signatári petície však žiadajú, aby sa finančné prostriedky EÚ použili na zachovanie a ochranu námestia a obnovu zelenej plochy prostredníctvom opätovnej výsadby stromov, čím sa riadne využijú príslušné finančné prostriedky.

Thank you for your support, comitato di Piazza Mazzini Poggibonsi (SI)
pro

contra