Umwelt

1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėja priešinasi savivaldybės institucijų planams sunaikinti žaliąją zoną miesto aikštėje iškertant 35 visiškai užaugusius medžius; šie planai – tai dalis iš Europos struktūrinių fondų finansuojamo „pertvarkymo“ projekto, kuris buvo patvirtintas be išankstinių konsultacijų su visuomene. Miesto centre esančios žaliosios zonos naikinimas prieštarauja Reglamento (ES) Nr. 1303/2013, kuriuo nustatomos Europos struktūriniams fondams taikytinos bendrosios nuostatos ir taisyklės, siekiant užtikrinti veiksmingą jo naudojimą, 9 straipsnio 5 ir 6 dalyse nustatytiems prisitaikymo prie klimato kaitos, aplinkos išlaikymo ir apsaugos bei išteklių naudojimo veiksmingumo tikslams. Tuo tarpu pasirašiusieji peticiją ragina, kad ES fondų lėšos būtų panaudotos miesto aikštės išsaugojimui ir apsaugai bei žaliosios zonos atkūrimui persodinant medžius, ir tai būtų tinkamas jų panaudojimo būdas.

openPetition international