Umwelt

от името на комитета Piazza Poggibonsi, подкрепена от 1200 подписа, срещу план на общинските власти за унищожаване на градска зелена площ

comitato di Piazza Mazzini Poggibonsi (SI)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 7 weeks

Вносителката на петицията се противопоставя на планове на общинските власти за унищожаване на зелена площ чрез отсичане на 35 напълно израснали дървета от градски площад в рамките на проект за „преустройство“ по Европейския структурен фонд (ЕСФ), който е бил одобрен без предварителна обществена консултация. Унищожаването на зелената площ, разположена в центъра на града, противоречи на целите за приспособяване към изменението на климата, опазване на околната среда и ефективност на ресурсите, определени в член 9, параграфи 5 и 6 от Регламент (ЕС) № 1303/2013 за определяне на общоприложими разпоредби за европейските структурни фондове и правила за осигуряване на ефективното им използване. Лицата, подписали петицията, изискват средствата от ЕС да бъдат използвани за запазването и опазването на площада и за възстановяване на зелената площ чрез презасаждане, като се използват правилно съответните средства.

Thank you for your support, comitato di Piazza Mazzini Poggibonsi (SI)