Handelspolitik

W sprawie zakazu połowów włokami w obrębie trzech mil od północno-wschodniego wybrzeża Atlantyku bez możliwości odstępstw

Association de Défense des Ressources Marines ( numéro RNA W332021802)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Składający petycję zwraca się o przyjęcie na szczeblu UE przepisów dotyczących połowów włokami w wodach terytorialnych państw członkowskich. Krytykuje on praktykę przyznawania zwolnień stosowaną przez francuską administrację na szczeblu regionalnym w odniesieniu do obszaru trzech pierwszych mil od wybrzeża Francji. Jego zdaniem zwolnienia te faworyzują głównie połowy włokami dennymi, które są najmniej zrównoważoną techniką połowów dla obszaru morskiego, oraz które zagrażają różnorodności biologicznej i żywym zasobom wodnym i je zmniejszają. Składający petycję sprzeciwia się ogólnemu stosowaniu zwolnień we wszystkich departamentach nadmorskich oraz praktycznej niemożności skierowania sprawy do Rady Stanu, biorąc pod uwagę dwumiesięczny termin na podjęcie działań na szczeblu krajowym.

Thank you for your support, Association de Défense des Ressources Marines ( numéro RNA W332021802)
pro

contra