Handelspolitik

Privind interzicerea traulării pe o distanță de trei mile de coasta de nord-est a Oceanului Atlantic fără posibilitatea de derogare

Association de Défense des Ressources Marines ( numéro RNA W332021802)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petiționarul solicită elaborarea unei legislații la nivelul UE privind traularea în apele teritoriale ale statelor membre. Acesta critică practica administrației franceze privind scutirile acordate la nivel regional pentru primele trei mile de coasta franceză. Petiționarul precizează că aceste scutiri avantajează în special pescuitul cu traule de fund, aceasta fiind cea mai puțin durabilă tehnică de pescuit, în detrimentul zonei marine, și care amenință și reduce biodiversitatea și resursele acvatice vii. Petiționarul contestă generalizarea scutirilor în cadrul tuturor departamentelor de coastă și faptul că este aproape imposibilă sesizarea Consiliului de stat cu privire la această chestiune, având în vedere termenul limită de două luni pentru inițierea acțiunii la nivel național.

Thank you for your support, Association de Défense des Ressources Marines ( numéro RNA W332021802)
pro

contra