Handelspolitik

O zákaze rybolovu vlečnými sieťami v oblasti do troch míľ od severovýchodného pobrežia Atlantiku bez možnosti výnimiek

Association de Défense des Ressources Marines ( numéro RNA W332021802)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predkladateľ petície požaduje právne predpisy na úrovni EÚ týkajúce sa vlečných sietí v teritoriálnych vodách členských štátov. Kritizuje výnimky, ktoré udelila francúzska správa na regionálnej úrovni v oblasti prvých troch míľ od francúzskeho pobrežia. Podľa neho tieto výnimky uprednostňujú predovšetkým vlečné siete na lov pri dne, čo je najmenej udržateľná rybárska technika na úkor morskej oblasti, ktorá ohrozuje a znižuje biodiverzitu a živé vodné zdroje. Predkladateľ petície namieta proti zovšeobecňovaniu výnimiek vo všetkých pobrežných regiónoch a takmer nemožnosti postúpiť vec štátnej rade vzhľadom na dvojmesačnú lehotu na podanie žaloby na vnútroštátnej úrovni.

Thank you for your support, Association de Défense des Ressources Marines ( numéro RNA W332021802)
pro

contra