Handelspolitik

O zabrani ribolova povlačnim mrežama unutar tri milje od sjeveroistočne atlantske obale bez mogućnosti odstupanja

Association de Défense des Ressources Marines ( numéro RNA W332021802)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Podnositelj predstavke zahtijeva da se na razini Europske unije donese zakonodavstvo o ribolovu povlačnim mrežama u teritorijalnim vodama država članica. Kritizira praksu izuzeća u prve tri milje od francuske obale koje je odobrila francuska uprava na regionalnoj razini. Navodi da su ta izuzeća uglavnom u korist ribolova pridnenim povlačnim mrežama, a to je najmanje održiva ribolovna tehnika kojom se nanosi šteta morskom području i kojom se ugrožava i smanjuje biološka raznolikost i živi vodeni resursi. Podnositelj predstavke ulaže prigovor na generalizaciju izuzeća u svim obalnim departmanima i činjenicu da gotovo uopće ne postoji mogućnost upućivanja predmeta Državnom vijeću, s obzirom na dvomjesečni rok za pokretanje postupka na nacionalnoj razini.

Thank you for your support, Association de Défense des Ressources Marines ( numéro RNA W332021802)
pro

contra