Handelspolitik

Vonóhálós halászat alkalmazásának az Atlanti-óceán északkeleti partjától számított 3 mérföldön belüli, eltérési lehetőség nélküli tilalmáról

Petitioner
6 Supporters 6 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója uniós szintű jogszabályok megalkotását kéri a tagállamok parti tengerein folytatott vonóhálós halászatról. Helyteleníti a francia közigazgatás által regionális szinten engedélyezett szabály alóli kivételeket a francia partszakasztól számított első három mérföldön belül. Elmondása szerint ezek a kivételek elsősorban a fenékvonóhálós halászatot támogatják, amely a legkevésbé fenntartható halászati technika, károsítja a tengeri területeket, fenyegeti és megtizedeli a biológiai sokféleséget és a vízi élővilágot. A petíció benyújtója ellenzi, hogy általánossá tegyék a kivételeket valamennyi tengerpartmenti megyében, valamint hogy szinte lehetetlen az üggyel az államtanácshoz fordulni, mivel nemzeti szinten csak két hónap elteltével tehetők lépések.