Handelspolitik

O prepovedi ribolova z vlečno mrežo znotraj območja treh milj od severovzhodne Atlantske obale brez možnosti odstopanj ,

Petitioner
6 Supporters 6 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije poziva, naj se na ravni EU sprejme zakonodaja o ribolovu z vlečno mrežo v teritorialnih vodah držav članic. Kritizira prakso izjem, ki jih je francoska uprava odobrila na regionalni ravni znotraj območja prvih treh milj od francoske obale. Pravi, da tovrstne izjeme podpirajo predvsem ribolov s pridneno vlečno mrežo, ki je najmanj trajnostna ribolovna tehnika, pri čemer škodijo morskemu območju ter ogrožajo in zmanjšujejo biotsko raznovrstnost in žive vodne vire. Vlagatelj peticije nasprotuje posploševanju izjem v vseh obalnih departmajih in temu, da praktično ni mogoče predložiti zadeve državnemu svetu zaradi dvomesečnega roka za vložitev tožbe na nacionalni ravni.

openPetition international