Handelspolitik

Ve věci zákazu používání vlečných sítí ve vzdálenosti do tří mil od pobřeží severovýchodního Atlantiku bez možnosti získání výjimek

Association de Défense des Ressources Marines ( numéro RNA W332021802)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Předkladatel petice žádá přijetí právního předpisu na úrovni EU o používání vlečných sítí v teritoriálních vodách členských států. Kritizuje udělování výjimek ze strany francouzských orgánů na regionální úrovni v oblasti prvních tří mil od francouzského pobřeží. Tvrdí, že tyto výjimky jsou ku prospěchu hlavně používání vlečných sítí na mořském dně, což je nejméně udržitelná technika rybolovu, která škodí mořské oblasti a ohrožuje a snižuje biologickou rozmanitost a živé vodní zdroje. Předkladatel petice vyslovuje námitky k tomu, že se z výjimek stala v pobřežních departementech běžná praxe a že je téměř nemožné postoupit věc radě Conseil d’État, vzhledem k dvouměsíční lhůtě pro podávání žalob na vnitrostátní úrovni.

Thank you for your support, Association de Défense des Ressources Marines ( numéro RNA W332021802)
pro

contra