относно забраната на траленето на разстояние от три мили от североизточния бряг на Атлантическия океан без възможност за дерогации

Petitioner
6 supporters 6 in European Union

Collection finished

6 supporters 6 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията изисква изготвянето на законодателство на равнището на ЕС относно траленето в териториалните води на държавите членки. Той изразява критика във връзка с практиката на освобождаванията, предоставяни от френската администрация на регионално равнище за първите три мили от френския бряг. Той заявява, че тези освобождавания улесняват основно дънното тралене, което е най-малко устойчивата риболовна техника, в ущърб на морската среда, и което застрашава и намалява биологичното разнообразие и живите водни ресурси. Вносителят на петицията възразява срещу генерализацията на освобождаванията във всички крайбрежни департаменти и почти пълната невъзможност за отнасяне на въпроса до Върховния административен съд, като се има предвид срокът от два месеца за предявяване на иск на национално равнище.

Link to the petition

Image with QR code