Handelspolitik

относно забраната на траленето на разстояние от три мили от североизточния бряг на Атлантическия океан без възможност за дерогации

Association de Défense des Ressources Marines ( numéro RNA W332021802)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията изисква изготвянето на законодателство на равнището на ЕС относно траленето в териториалните води на държавите членки. Той изразява критика във връзка с практиката на освобождаванията, предоставяни от френската администрация на регионално равнище за първите три мили от френския бряг. Той заявява, че тези освобождавания улесняват основно дънното тралене, което е най-малко устойчивата риболовна техника, в ущърб на морската среда, и което застрашава и намалява биологичното разнообразие и живите водни ресурси. Вносителят на петицията възразява срещу генерализацията на освобождаванията във всички крайбрежни департаменти и почти пълната невъзможност за отнасяне на въпроса до Върховния административен съд, като се има предвид срокът от два месеца за предявяване на иск на национално равнище.

Thank you for your support, Association de Défense des Ressources Marines ( numéro RNA W332021802)
pro

contra