Zusammenleben

W sprawie uznania praw obywateli brytyjskich wynikających z obywatelstwa Unii Europejskiej po brexicie

Ian Stock
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Składający petycję zwraca się do Unii Europejskiej o podjęcie wszelkich możliwych działań w celu ochrony praw i interesów obywateli brytyjskich, którzy zechcą zachować obywatelstwo UE. Składający petycję jest zdania, że prawa wynikające z obywatelstwa Unii należy w miarę możliwości rozszerzyć na obywateli Zjednoczonego Królestwa, którzy o to wnioskują, jeżeli podlegają oni jurysdykcji jednego z 27 państw członkowskich i – na zasadzie wzajemności – obywateli UE w Zjednoczonym Królestwie. Składający petycję twierdzi, że Unia Europejska powinna działać, w razie konieczności jednostronnie, w celu ochrony praw osób chcących zarejestrować się jako „stowarzyszeni obywatele UE” po brexicie.

Thank you for your support, Ian Stock