Zusammenleben

Brit állampolgárok uniós polgársággal járó jogainak a brexit utáni elismeréséről

Ian Stock
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója arra kéri az Európai Uniót, hogy minden tőle telhetőt tegyen meg azon brit állampolgárok jogainak és érdekeinek védelme érdekében, akik meg akarják tartani az uniós polgárságot. A petíció benyújtója úgy véli, hogy az uniós polgársággal járó jogokat – amennyire csak lehetséges – ki kell terjeszteni azokra az egyesült királyságbeli állampolgárokra, akik arra igényt tartanak, amikor a 27 tagállam egyikének joghatósága alatt tartózkodnak, és kölcsönösen, az Egyesült Királyságban tartózkodó uniós polgárokra is. A petíció benyújtója azt állítja, hogy az Európai Uniónak cselekednie kell – szükség esetén akár egyoldalúan is – azon személyek jogainak védelme érdekében, akik „társult uniós polgárként” kívánják nyilvántartásba vetetni magukat a brexit után.

Thank you for your support, Ian Stock
pro