Umwelt

W sprawie utworzenia standardowej unijnego identyfikatora karty zanieczyszczenia powietrza oraz klasyfikacji pojazdów na potrzeby ograniczeń w ruchu drogowym

Arnau Domènech Romero
1 Supporter 1 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Składający petycję twierdzi, że dyrektywa 2008/50/WE w sprawie jakości powietrza i czystszego powietrza dla Europy doprowadziła do powstania krajowych przepisów i regulacji, które często są wdrażane za pomocą złożonych specjalnych przepisów i wyłączeń lokalnych i w coraz większym stopniu zakłócają transport drogowy w UE.W związku z tym składający petycję wzywa do utworzenia standardowego unijnego identyfikatora zanieczyszczenia powietrza oraz klasyfikacji pojazdów na potrzeby ograniczeń w ruchu drogowym, co w jego opinii zapobiegłoby dezorientacji i surowym karom dla kierowców, a także przyczyniłoby się do usprawnienia jednolitego rynku poprzez ułatwienie transportu drogowego.

Thank you for your support, Arnau Domènech Romero