Umwelt

O vytvorení štandardného preukazu EÚ o znečisťovaní ovzdušia a o kategorizácii vozidiel na účely dopravných obmedzení

Arnau Domènech Romero
1 Supporter 1 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Predkladateľ petície tvrdí, že smernica 2008/50/ES o kvalite okolitého ovzdušia a čistejšom ovzduší v Európe viedla k prijatiu vnútroštátnych pravidiel a predpisov, ktoré sa často vykonávajú prostredníctvom zložitých miestnych osobitných predpisov a výnimiek a čoraz viac narúšajú cestnú dopravu v EÚ.Žiada preto vytvorenie štandardného preukazu EÚ o znečisťovaní ovzdušia a klasifikáciu vozidiel na účely dopravných obmedzení. Podľa jeho názoru by sa tým predišlo nejasnostiam a vysokým pokutám pre motoristov a zároveň by sa uľahčením cestnej dopravy posilnil jednotný trh.

Thank you for your support, Arnau Domènech Romero