Verwaltung

W sprawie powołania w UE nowej komisji ds. imigracji

S. D.
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Składający petycję wzywa do powołania komisji ds. imigracji, której celem byłoby ograniczenie, w razie potrzeby, imigracji do państw członkowskich. Każde państwo członkowskie dysponowałoby w tej komisji jednym miejscem, o obsadzeniu którego decydowałyby wybory, i w przypadku nadmiernej imigracji miałoby prawo wpływać na innych członków komisji i Parlament Europejski, by podjęto działania mające na celu jej ograniczenie. Zdaniem składającego petycję taki środek byłby odpowiedzią na obawy wielu narodów, a ponadto umożliwiłby Zjednoczonemu Królestwu przeprowadzenie innego referendum w sprawie wystąpienia z UE, gdyż wariant obejmujący pozostanie w UE uległby zmianie ze względu na odniesienie się do podstawowej obawy obywateli Zjednoczonego Królestwa, którą stanowi kwestia imigracji.

Thank you for your support, S. D.