Handelspolitik

W sprawie minimalnego rozmiaru labraksa i minimalnego rozmiaru oczek biernych narzędzi połowowych używanych do ukierunkowanych połowów labraksa w Zatoce Biskajskiej

Association de Défense des Ressources Marines
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Składający petycję, piszący w imieniu Association de Défense des Ressources Marines (Stowarzyszenie na rzecz Ochrony Zasobów Morskich) wzywa Komisję do szybkiego zaproponowania nowego minimalnego rozmiaru odniesienia do celów ochrony labraksa i nowego minimalnego rozmiaru oczek biernych narzędzi połowowych używanych do ukierunkowanych połowów labraksa, w oczekiwaniu na dalsze zdecydowane środki, takie jak ochrona tarlisk, aby pomóc w zapobiegnięciu całkowitej utracie labraksa i rybaków prowadzących jego połowy w Zatoce Biskajskiej. Stowarzyszenie na rzecz Ochrony Zasobów Morskich wzywa Parlament, by był świadomy rozbieżności między oświadczeniami o zamiarach a praktykami w tym konkretnym przypadku, do którego odnosi się niniejsza petycja, oraz aby wykorzystał swoją pozycję i zajął się sprawą.

Thank you for your support, Association de Défense des Ressources Marines
pro