Handelspolitik

W sprawie minimalnego rozmiaru labraksa i minimalnego rozmiaru oczek biernych narzędzi połowowych używanych do ukierunkowanych połowów labraksa w Zatoce Biskajskiej

Petitioner
20 Supporters 20 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Składający petycję, piszący w imieniu Association de Défense des Ressources Marines (Stowarzyszenie na rzecz Ochrony Zasobów Morskich) wzywa Komisję do szybkiego zaproponowania nowego minimalnego rozmiaru odniesienia do celów ochrony labraksa i nowego minimalnego rozmiaru oczek biernych narzędzi połowowych używanych do ukierunkowanych połowów labraksa, w oczekiwaniu na dalsze zdecydowane środki, takie jak ochrona tarlisk, aby pomóc w zapobiegnięciu całkowitej utracie labraksa i rybaków prowadzących jego połowy w Zatoce Biskajskiej. Stowarzyszenie na rzecz Ochrony Zasobów Morskich wzywa Parlament, by był świadomy rozbieżności między oświadczeniami o zamiarach a praktykami w tym konkretnym przypadku, do którego odnosi się niniejsza petycja, oraz aby wykorzystał swoją pozycję i zajął się sprawą.

openPetition international