Gesundheit

W sprawie maksymalnych poziomów pola magnetycznego w Niemczech

I. K.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Składająca petycję zwraca się z wnioskiem do instytucji UE, aby nakazały Niemcom obniżenie wartości maksymalnego i ostrzegawczego poziomu promieniowania elektromagnetycznego w pomieszczeniach mieszkalnych, sypialnych i w miejscach pracy. Uważa ona, że należy udostępnić finansowanie mające na celu opracowanie nadajników o zmiennej mocy, które przechodziłyby automatycznie w tryb czuwania. Według składającej petycję obywatele nie są w stanie chronić się sami przed narażeniem na działanie pól elektromagnetycznych i powinno się ich chronić przez ustalenie wartości poziomu ostrzegawczego poniżej 1 µW/m². Składająca petycję wskazuje na liczne konsekwencje masowego narażenia na promieniowanie pochodzące z telefonów komórkowych, takie jak zachorowania obywateli czy potrzeba opieki medycznej, co pociąga za sobą skutki ekonomiczne i społeczne. Uważa, że obecny brak ochrony obywateli jest naruszeniem ich praw podstawowych.

Thank you for your support, I. K.
pro

contra