Gesundheit

Ve věci maximálních limitů pro elektromagnetická pole v Německu

Petitioner
28 Supporters 28 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatelka petice žádá orgány EU, aby přiměly Německo ke snížení maximálních limitů a limitů výstrahy pro elektromagnetické záření v obytných zónách, prostorách pro spánek a na pracovištích. Předkladatelka se domnívá, že by se měly uvolnit finanční prostředky na vývoj vysílačů s proměnlivým výkonem, které se automaticky přepnou do pohotovostního režimu. Podle předkladatelky nejsou občané schopni chránit se sami před expozicí elektromagnetickým polím a měli by být chráněni prostřednictvím limitů výstrahy, je-li dosaženo hodnoty nižší než 1 µW/m². Předkladatelka zmiňuje několik následků masivní expozice záření mobilních telefonů, např. to, že lidé onemocní nebo potřebují zdravotní péči, což má hospodářské a sociální dopady. Konstatuje, že stávající nedostatečná ochrana občanů je porušením jejich základních práv.