Gesundheit

O maximálnych hladinách pre elektromagnetické polia v Nemecku

Petitioner
28 Supporters 28 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľka petície žiada inštitúcie EÚ, aby zabezpečili, že Nemecko zníži maximálne hladiny a varovné úrovne v prípade elektromagnetického žiarenia v obývaných oblastiach, v priestoroch určených na spánok a na pracovisku. Domnieva sa, že by sa mali poskytnúť finančné prostriedky na vývoj vysielačov s premenlivým výkonom, ktoré sa automaticky prepnú do pohotovostného režimu. Podľa predkladateľky petície sa občania nedokážu chrániť pred vystavením elektromagnetickým poliam a mali by byť chránení prostredníctvom varovných úrovní nižších ako 1 µW/m². Predkladateľka petície uvádza viacero dôsledkov masívneho vystavenia žiareniu z mobilných telefónov, napr. ochorenia alebo potreba starostlivosti, čo má hospodársky a sociálny dosah. Súčasná nedostatočná ochrana občanov je podľa nej porušením ich základných práv.

openPetition international